HTML

Pannonia 3 keréken

Küldetésünk első két utunk óta nem változott: felfedezni Magyarország számunkra eddig ismeretlen értékeit. Itt élünk, mégis sok mindent nem tudunk a környezetünkben élő emberekről, településekről és tájakról. 2008-ban és 2009-ben az ország határvidékét jártuk körbe, idén a legdélibb ponttól a legészakibb pontba, majd a legkeletibb pontból a legnyugatibb pontba utazunk. Kövess minket egy hónapon át és bemutatjuk neked Magyarországot úgy, ahogy még sosem láttad!

Várjuk tanácsodat, észrevételedet és
meghívásodat a pannonia3kereken@indamail.hu emailre.

Videók

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Támogatók

T-Mobile

Magyarország Duna TV UBM TOÖSZ

Friss topikok

16. nap A nagykállói kamukirály

2011.08.20. 20:10 p3kprojekt

Nyírbátorból kora reggel indultunk útnak, mert 9-kor már várt minket Máriapócson a görög katolikus templom kegyhelyigazgatója. p3kprojekt: DSC 0882 IJFR 600 10 óráig, a liturgia kezdetéig elmesélte nekünk a könnyező Szűz Mária kép történetét. Rögtön az p3kprojekt: DSC 0885 IJFR 600 első csoda után Bécsbe szállították a császári udvarba, de ott sosem hulltak könnyei. A másolat Máriapócson ellenben azóta is már kétszer. A hely valóban lelket melengető. Pócspetriben és Kállósemjénben sem találtuk a Mohos tavat. Nagykállóban viszont megmásztuk az Ínségdombot. Gyuri elmesélte a történetét, aztán arról beszélgettünk, hogy milyen jól lehetne mondjuk csúszdázó-dombként hasznosítani. Egy helyi kisfiú, mint utóbb megtudtuk Orosz Bálintnak hívják, végighallgatta, amit beszélgettünk. Utána jelentkezett és szó szerint elmesélte nekünk a domb múltbeli használatát, mintha minden amiről Gyurival beszélgettünk, a valóságban úgy lett volna. Nem jöttünk rá a turpisságra, csak amikor Bálint apukája felvilágosított minket. Ejnye-bejnye Bálint, te nagykállói nagyotmondó! A városban még sétálgattunk a főtéren és bár hiába kerestük a Kállai kettős szobrot, felemlegettük a zene és a tánc születésének történetét. Felfedeztük, hogy holnap veterán börze lesz a város határában, lehet hogy visszanézünk az Öreg Hölggyel. Ma azonban irány Nyíregyháza, az állatkert. Nagyot csapattunk a dohányföldek és a 3-4 méter magasra növő napraforgó mezők mellett, jó meleg van még mindig, alaposan süt minket felülről a napocska. p3kprojekt: DSC 0907 IJFR 600 Vendégszerető házigazdáink jóvoltából elektromos autóval végiggurultunk a parkon, szuper! Ide holnap reggel még visszanézünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://p3k.blog.hu/api/trackback/id/tr323167476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása