HTML

Pannonia 3 keréken

Küldetésünk első két utunk óta nem változott: felfedezni Magyarország számunkra eddig ismeretlen értékeit. Itt élünk, mégis sok mindent nem tudunk a környezetünkben élő emberekről, településekről és tájakról. 2008-ban és 2009-ben az ország határvidékét jártuk körbe, idén a legdélibb ponttól a legészakibb pontba, majd a legkeletibb pontból a legnyugatibb pontba utazunk. Kövess minket egy hónapon át és bemutatjuk neked Magyarországot úgy, ahogy még sosem láttad!

Várjuk tanácsodat, észrevételedet és
meghívásodat a pannonia3kereken@indamail.hu emailre.

Videók

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Támogatók

T-Mobile

Magyarország Duna TV UBM TOÖSZ

Friss topikok

17. nap Állati nap volt a mai

2011.08.22. 08:52 p3kprojekt

 Ahogy tegnap ígértük, ma reggel Nyíregyházán visszagurultunk a zoo- p3kprojekt: DSC 0937 IJFR 600 ba. Egy villamos golf kocsiban végigjártuk az egész csodás parkot, üdvözöltük az ébredező állatokat és megetettük az elefántokat. p3kprojekt: DSC 0943 IJFR 600 Gyuri és fia, Marci ( aki látogatóba érkezett hozzánk), részt vettek a fókashown, majd utána p3kprojekt: DSC 0986 IJFR 600 meginterjúvolták Papp Endrét, az állatkert zoologiai osztály vezetőjét 17 katta maki társaságában. Az állatkertben találkoztunk Kalenda Zoltánnal, a park kommunikációs felelősével is. Kiderült, hogy mellesleg világhírű söröskorsó gyűjteménye p3kprojekt: DSC 1014 IJFR 600 van. Több sem kellett nekünk, félóra múlva már a megszámlálhatatlan pohár és korsó társaságában boncolgattuk a finom ital rejtelmeit. p3kprojekt: DSC 1018 IJFR 600 És hát természetesen, a puding próbája az evés.  Tegnap szerzett friss információ alapján ezután elnéztünk a Nagykálló határában lévő veterán börzére, hátha be tudunk tankolni néhány parafás lamellát motorunkhoz. A rengeteg régi csoda között lamellát nem sikerült szerezni, de egy pót slusszkulcs azért került. Ezután, az idő szorítása miatt, egy lélegzetelállítót motoroztunk: két óra alatt végigszáguldottunk a kukorica és búzaföldek között, a teljesen sík vidéken, Hajdúnánáson és Balmazújvároson keresztül egészen Hortobágyig. Itt már várt minket Ági, akivel kikocsikáztunk a puszta közepére. Fekete és fehér rackák, szürkemarhák, lovak, mangalicák és persze juhászok, gulyások, csikósok és kondások világa ez. p3kprojekt: DSC 1038 IJFR 600 Megnéztünk egy csikós bemutatót, elbeszélgettünk az egyik csikóssal majd átgurultunk egy vándorlás-megfigyelő állomásra. Madarakat gyűrűznek és lajstromoznak itt, miután egy ügyes hálóval befogják őket. A nap már lemenőben így elfoglaltuk szállásunkat az ökotúra vendégházban. Mai programjainknak azonban még nincs vége: a puszta közepén, egy igazi gulyás lakon, bográcsos slambuc vacsorára vagyunk hivatalosak. Nagy Imre gulyás, 36 éve az, hozzáértő mozdulatai nyomán készül a vasalónak nevezett nádkunyhóban a finomság.  Körös-körül semmi, csak a végeláthatatlan puszta. p3kprojekt: MG 0256 Vacsi után még egy kicsit terelgetjük vele és két kutyájával a nyugovóra térő marhákat a fényszennyezés híján csillagokkal csordultig teli augusztusi ég alatt. Valóban van valami a puszta romantikában. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://p3k.blog.hu/api/trackback/id/tr433170288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása